Gemert en omgeving

Goed Wonen

Zelf bepalen wanneer we de woning vernieuwen

Voor Goed Wonen voeren we voor 2600 woningen mutatieonderhoud uit en voor de binnenpakketten van 1300 woningen voeren we vraaggestuurd onderhoud uit. Vraaggestuurd onderhoud wil zeggen dat huurders, onder bepaalde voorwaarden, zelf bepalen wanneer en in welk tempo ze hun keuken, badkamer, toilet, of andere zaken in de woning laten vernieuwen. Dat gebeurt dan dus niet, zoals bij projectmatig onderhoud, voor alle woningen in een buurt of complex tegelijk.

Deze manier van werken levert kostenbesparing op door minder voorbereidings- en aanbestedingskosten en minder administratieve lasten door vaste prijzen en digitalisering. En doordat de werkzaamheden in samenspraak met de bewoner worden ingepland op het moment dat het de bewoner goed uitkomt (en de aannemer personeel beschikbaar heeft) realiseren we een hogere klanttevredenheid.

Lees ook het interview met Joris Wismans (Goed Wonen) en Mark van Logten (Knaapen Beheer & Onderhoud), waarin zij vertellen over hun ervaringen met vraaggestuurd onderhoud.

Gemert en omgeving

Goed Wonen

 

Mark van Logten

Projectleider

mark.vanlogten@knaapen.nl06 - 15 02 83 92