Scheurkalender

een leuk ding dat bewoners exact vertelt wat ze te wachten staat

In één oogopslag zien wat je die dag als bewoner te wachten staat

U wil bewoners tijdens de renovatie of het onderhoud goed informeren. Maar u weet ook dat u de bewoners vooraf nóg zo goed kunt voorlichten, er komt zoveel op ze af, ze onthouden vaak maar de helft. Niet alle bewoners zijn daarnaast even fanatieke lezers.

Het gevolg is dat niet iedereen goed op de renovatie is voorbereid. Daarom hebben we de scheurkalender geïntroduceerd.

Met de scheurkalender zijn we aangenaam verrast. Het is één document waar alles in staat en dat geeft veel rust in de informatievoorziening.

Yvonne Meijer, TBV Wonen

De scheurkalender vertelt bewoners per dag heel overzichtelijk wat er gaat gebeuren. Wie er binnen komt die dag, wat ze gaan doen, hoe hoog de overlast is en hoe zij zich daarop kunnen voorbereiden.

Scheurkalender op tafel

Hoe heftig wordt de overlast?
Alles wat de bewoners vooraf moeten weten staat op de scheurkalender. Ook de foto’s, telefoonnummers en e-mailadressen van de opzichter, uitvoerder en projectbegeleidster.

Daarbij geven we met kleuren aan hoe heftig de overlast zal zijn. Het afplakken van de woning of het aanbrengen van vloerisolatie via de kruipruimte geeft bijvoorbeeld weinig overlast en heeft de kleur groen. Het vervangen van glas geeft gemiddelde overlast en heeft de kleur geel. Grote overlast heeft de kleur rood. Is de dag voorbij, dan scheuren ze ‘m af.

Scheurkalender met Anneke

Geen stapels lange brieven meer
Het voordeel van de scheurkalender: geen stapels lange brieven meer, maar per dag in één oogopslag zien wat je die dag als bewoner te wachten staat.

Ik vind de kalender superhandig. Hij hangt in de woonkamer en ik weet precies waar ik elke dag aan toe ben. Goede oplossing!

bewoner Culemborg

Het resultaat:

  • Bewoners weten wat er komen gaat
  • Ze bereiden zich goed voor
  • Dat bevordert het tempo van de uitvoering
  • De opzichter en de uitvoerder krijgen veel minder (dezelfde) vragen

Meer weten? Neem contact met ons op.

Scheurkalender

een leuk ding dat bewoners exact vertelt wat ze te wachten staat

 

Janneke de Cort

Creatief Bruggenbouwer

Janneke.decort@knaapen.nl06 - 16 38 69 03