Bekijk hier ons nieuwe, inspirerende en zeer toepasselijke interieur

21 maart 2017

Nadat we een vernieuwing van ons interieur jaren voor ons uit hadden geschoven, dachten we eind vorig jaar: we gaan het gewoon doen. We groeiden ook uit onze jas, het was echt nodig. En ja, als we het dan doen, dan doen we het goed. We schakelden Hal2 in, bespraken verschillende richtingen en concepten en nu is het alweer klaar. En leuk! Zo ga je bij ons nu naar de WC op een Dixie (althans, zo lijkt het) en hergebruikten we postkasten van een van onze projecten. Hieronder een impressie.

entree2

Het begint al als u bij ons binnenkomt. Daar maakte Hal2 een zitje op een oud velours bankje bij een pilaar met een oude klok. Alsof je een huiskamer binnenkomt. Dat wilden we ook. Ons werk speelt zich af bij mensen thuis en dat moest ook in ons interieur tot uitdrukking komen. De postvakken van onze medewerkers zijn nu bijvoorbeeld echte postkasten die we hergebruiken van een project. Net alsof je in de centrale hal staat van een appartementencomplex.

postkasten

Hergebruikte oude postkasten van een project van woningcorporatie ‘thuis

Ook in vergaderruimtes zie je terug wat we doen en waar het ons om gaat. Door de keuzes in kleuren, wandbekleding en vloerbedekking ziet het er heel huiselijk uit. Alle toegangsdeuren naar de kantoren hebben prints gekregen van verschillende soorten voordeuren.

vergaderruimte-boven

vergaderruimte

toegangsdeuren

Een knipoog naar ons werk mocht natuurlijk ook niet ontbreken. De deuren van de wc’s zijn beplakt met folies met prints van Dixies, waardoor het net lijkt alsof je bij ons op kantoor naar een Dixie gaat. De kapstok is een ijzeren balk met rode haken, een materiaalkeuze die is geïnspireerd op de bouw. En de kastjes in de kantine zijn beplakt met prints van gereedschappen.

dixie-en-toilet

Naar de WC op een Dixie

kapstok

keukenkastjes-in-kantine

Al met al is het een zeer inspirerende omgeving geworden. Voor onszelf en voor onze bezoekers. Ik bevroeg Bart Waasdorp van Hal2 op hoe hij hier op terugkijkt. Hij bedrukte ook de verbetering door nieuw licht en ruimere kantoren.

“In het hoofdgebouw zijn flinke constructieve aanpassingen gedaan om open werkruimtes te creëren. Alle verlichting is daarnaast vervangen door led-verlichting. Dat is een enorm verschil. Het is duurzamer en door goed licht werk je beter. Je bent actiever en minder snel moe.”

“Jullie waren ook direct helder over de richting van het concept. De bewoner centraal: dat moest het uitgangspunt zijn. Ons viel daarnaast op hoe innovatief, creatief, warm en no-nonsense jullie bedrijf is. Overal waar je loopt zie je dat nu ook terug. In de kleuren, de wandprints, de tapijten. Het is fris, groen, licht, huiselijk en sfeervol. Je ziet waar Knaapen voor staat. Dat we nu horen van de medewerkers dat ze zo blij zijn met hun nieuwe werkplek is natuurlijk de beste feedback. Daarmee is deze nieuwe inrichting voor ons ook echt helemaal geslaagd.”

kantine

sfeer-kantine

ekkersrijt6036son-35

Knaapen iconen van mos aan de muur