Bewoners Kraaijenberg vieren start onderhoud

21 april 2017

Vanmiddag werd het symbolische startsein gegeven voor het groot onderhoud aan de woningen in de wijk Kraaijenberg in Wijchen. Met de ‘opruimdag’ die hieraan vooraf ging bereidden bewoners zich alvast voor op de aankomende werkzaamheden aan hun woning.

Containers vullen tijdens de opruimdag (fotografie: Thea van den Heuvel /DAPh)

Containers vullen tijdens de opruimdag (fotografie: Thea van den Heuvel /DAPh)

Over het groot onderhoud
In Wijchen renoveert Bouwcombinatie Trebbe-Knaapen in totaal 419 woningen van woningcorporatie Talis. De woningen zijn verdeeld over drie wijken. In januari werd het startsein gegeven voor de woningen in Heilige Stoel. Over een aantal weken worden de laatste woningen in deze wijk opgeleverd. De energetische kwaliteit en de uitstraling van de PeGe woningen worden aangepakt. De gevels krijgen een nieuw uiterlijk , daken, spouwmuren en kruipruimtes zijn geïsoleerd en de installaties worden vernieuwd. Woningen krijgen een nieuwe douche, keuken en/of toilet. Tegen betaling kunnen huurders extra opties kiezen zoals een tweede toilet op de verdieping.

De komende maanden wordt in de wijk Kraaijenberg gerenoveerd. Naar verwachting zijn in het tweede kwartaal van 2018 alle 419 woningen gereed.

factsheet_wijchen

Over Trebbe-Knaapen
Trebbe-Knaapen bestaat uit twee familiebedrijven die zich inzetten voor een duurzaam Nederland. Met dit samenwerkingsverband komt 450 jaar ervaring in bouwen en onderhouden samen. Onze expertise vormt een stevig fundament waar bewoners dagelijks profijt van hebben. We zijn jong van hart, ervaren in leeftijd. Onze bedrijven zijn volledig complementair aan elkaar. Daar waar Trebbe veel ervaring heeft in lean, duurzaam en industrieel bouwen (Nul op de Meter) heeft Knaapen haar procesvoering volledig ingericht op de bewonerscommunicatie.

Fotografie door: Thea van den Heuvel /DAPh

Fotografie door: Thea van den Heuvel /DAPh