De renovatie van de Molenbossen is officieel gestart

17 november 2015

De renovatie van de Molenbossen in Blerick is officieel gestart. De meest zuidelijke flat Zuidenwind is het eerste aan de beurt door KnaapenGroep. Het opknappen van de vier flats gaat acht jaar duren en veertig miljoen euro kosten. In totaal worden er ruim zeshonderd woningen verbouwd. De Molenbossenflats zijn bijna vijftig jaar oud.

prachtige avond foto

Woningcorporatie Antares gaf het startschot middels het in de grond boren van een van de palen waar de nieuwe balkons op komen te rusten. Het vergroten van de balkons is een van de aanpassingen. Daarnaast worden leidingen vervangen. Bewoners hebben de keuze om ook andere zaken te laten aanpakken, zoals de badkamer. Daardoor stijgen dan wel de huurlasten. Meer informatie over het project vindt u hier.

ANT Start Renovatie Molenbossen 18

ANT Start Renovatie Molenbossen 16

Naast het feestelijke tintje werd er door Directeur Paul Stelder van Antares ook een beroep gedaan op de gemeente om het groen in de omgeving van de Molenbossen onder handen te nemen. Wethouder Henk Brauer gaf aan dat de gemeente daarover in gesprek gaat met de woningcorporatie.

ANT Start Renovatie Molenbossen 1

ANT Start Renovatie Molenbossen 20

ANT Start Renovatie Molenbossen 22