Een warme kerst is niet vanzelfsprekend

18 december 2015

De kaarsen worden aangestoken, er staat een lekker kaasje op tafel en een flesje rode wijn wordt ontkurk. We blikken vast en zeker terug op een fijn 2015 waarin we zakelijk mooie successen hebben geboekt, maar ook privé gelukkig zijn. We proosten op elkaars gezondheid en geluk voor 2016, dat dit jaar maar net zoveel moois mag brengen als afgelopen jaar.

Ik kijk nu al uit naar de kerstdagen waarop we met heel de familie bij elkaar zijn. Maar tegelijkertijd besef ik me tijdens deze dagen des te meer dat het van belang is waar je wieg heeft gestaan. Er zijn zoveel bewoners waarvan ik weet dat zij een eenzame kerst tegemoet gaan. Zonder familie, zonder een fijne terugblik, zonder toekomstplannen en zonder een warme kerstgroet. Het zijn jongeren, maar ook ouderen, die leven in een sociaal isolement.

Uiteraard wens ik mijn familie, collega’s, vrienden en bekenden prettige feestdagen toe. Maar met name de bewoners die het om welke reden dan ook moeilijk hebben, zullen tijdens deze dagen extra in mijn gedachte zijn.

Veel liefs,

Anneke