Feestelijke opening van Tante Keet in Veghel

8 april 2015

Je bent de jongste niet meer, hebt geluidsoverlast, het stof kruipt door je huis en je woning voelt even niet meer als je thuis…

Aan het Peppelhof in Veghel krijgen 38 appartementen van corporatie Area een grondige opknapbeurt. Om de, veelal oudere, bewoners van de bouwwerkzaamheden te laten bekomen, is Tante Keet neergezet.

Bij Tante Keet kunnen bewoners terecht voor een luisterend oor, ervaringen delen en de koffie is er altijd bruin. Onze bewonersbegeleidster Anneke is twee dagen aanwezig om te luisteren naar de ervaring van bewoners en daar waar nodig op hulpvragen te anticiperen.

tante keet peppelhof2

Tante Keet heeft al de nodige plaatsen in Brabant aangedaan maar Veghel komt wat bewonersbetrokkenheid in de top 3. De kaartclubjes die normaliter in eigen huis plaats vinden, worden nu hier gehouden. Bewoners die voorafgaand aan de renovatie zeiden dat ze hun woning niet zouden verlaten maken nu dankbaar gebruik van Tante Keet. Dit hebben zij te danken aan de grote betrokkenheid van een drietal bewoners. Zij hebben Tante Keet geadopteerd en zorgen ervoor dat niemand iets te kort komt!

Reden genoeg om Tante Keet middels een feestje welkom te heten. Tijdens dit officiële startsein van de werkzaamheden maakte Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area met een sloophamer korte metten van een symbolisch neergezet muurtje.

openening peppelhof

opening 5

tante keet peppelhof5

tante keet peppelhof1

openning3

Dit project is opgezet in samenwerking met corporatie Area, De Loods architecten en adviseurs en KnaapenGroep.