Handen uit de mouwen tijdens NLDoet

12 maart 2016

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. Ook Knaapen zet zich in tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit keer sloten we aan bij het initiatief van woningcorporatie Area; AREADoet.

Rosé van Ham-Stoop, Coördinator Facilitaire Zaken/Secretariaat Area: “We zijn super blij met alle aanmeldingen dit jaar. Samen met zo’n 80 vrijwilligers gaan we 7 klussen klaren; van tuin opknappen, het schilderen van muren tot het organiseren van activiteiten voor ouderen.”

De middag wordt gestart op het hoofdkantoor van Area met een goede lunch verzorgd door de Kookerij. Jan van Vught, directeur van Area, opent de bijeenkomst en daarna gaan de teams aan de slag onder leiding van hun teamcaptain.

image

Zo bakte Coen Knaapen met zijn team pannenkoeken en speelde ze oud hollandsche spellen in een verzorgingshuis. “We waren zo fanatiek aan het bakken dat het brandalarm nog even af ging”.

image

Bart Knaapen liet zich van zijn creatieve kant zien en maakte samen met senioren diverse paasstukjes. Ook werden de muren van het verzorgingshuis weer netjes wit geschilderd.

image

In een andere groep haalden Peter van Deursen en Janneke de Cort senioren op uit het verzorgingshuis voor een optreden van een waar smartlappenkoor. De Cort: “Er werd volle bak genoten door de senioren. Zelfs een dame met zuurstoffles liep mee met de polonaise.”

image

image

Bart Knaapen: “Het voelt goed dit te doen. Naast dat het fijn is voor de senioren, vond ik het zelf ook gewoon een erg leuke dag!”

Tijdens de NL-doet dagen zijn de afgelopen 10 jaar maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

image

image

image