Het hemd van het lijf

20 februari 2016

Wat zou jij nou van de directeur van je bedrijf willen weten? Luistert de directie wel voldoende naar haar medewerkers? De ondernemingsraad van Knaapen nam de proef op de som en stelde aan alle medewerkers de vraag: ‘Wat wil jij weten van Bart Knaapen?’

Om vragen zaten de medewerkers niet verlegen. Zo willen ze onder meer weten hoe Bart denkt over de verhoging van de pensioenleeftijd, waarom hij directeur wilde worden en waarom Knaapen meer gebruik maakt van ZZP-ers. In het krantje van de OR, ook wel Oor & Raad genoemd, gaf Bart antwoord op de vragen van de medewerkers.

Krachtvloer

Echter, Bart kan niet alle vragen alleen beantwoorden. Omdat input vanuit de werkvloer belangrijk is organiseerde hij een personeelsbijeenkomst. Tijdens deze avond gingen de medewerkers aan de slag met de volgende vraagstukken: hoe kan en wil het personeel betrokken worden bij nieuwe ontwikkelingen, welke vorm moet het personeelsfeest krijgen en hoe kunnen we met het buitenpersoneel beter evalueren over projecten.

pb

Verbetercompetitie

Na deze avond bleek wel weer dat iedere medewerker beschikt over een tal van ideeën. Bedrijfsleider Frank Bakx introduceert aan het einde van de avond de Knaapen Verbetercompetitie. Dat is een wedstrijd opgezet om medewerkers voortdurend en extra te stimuleren om ideeën en verbeteringen te delen met de directie. Eens per jaar worden de meest waardevolle ideeën beloond met een leuke prijs.

Continuïteit

Continu verbeteren en innoveren is vandaag de dag binnen bedrijven hard nodig. De behoeften van klanten, de bewoners maar ook de medewerkers veranderen voortdurend. Des te meer reden om hier aandacht aan te blijven besteden.

pb3