Hoera, vandaag bereikten wij ons 250ste verbeterpunt!

11 mei 2015

Sinds het najaar van 2014 werken we binnen KnaapenGroep met daily stands. We kennen op de bouw al veel langer een dagelijks voormannenoverleg. Tijdens de daily stands nemen we op kantoor elke dag een moment om met elkaar de stand van zaken door te nemen. Iedereen benoemt daarbij waar hij of zij tegenaan loopt en wat er beter kan. Doel is continu te blijven verbeteren. Vandaag is het 250ste verbeterpunt bereikt.

Verbeterpunten variëren van het aanbrengen van een kabelgootje bij de computer tot het beter inrichten van de garantiemappen en het anders organiseren van de afvalscheiding. De afspraak is, als je een verbetering benoemt, pak je deze ook op.

IMG_1818

Iedereen is vrij om het op zijn of haar eigen manier, naar eigen inzicht, op te lossen. Met uitzondering van de grotere verbeteringen, zoals het anders organiseren van de afvalscheiding. Deze verbeteringen parkeren we tijdelijk, zodat we ze tijdens onze periodieke verbetermiddagen kunnen bespreken.

Lerende organisatie

Het interne effect van onze daily stands is sterk. We zijn allemaal beter op de hoogte van elkaars werk en realiseren met elkaar minstens een verbetering per dag. In het begin, merkten we, kwamen er vooral irritatiepuntjes naar voren. Inmiddels zijn de verbeterpunten vooral het gevolg van kritisch kijken naar het eigen werk. Dat het vervolgens direct wordt opgepakt werkt motiverend.

Voordelen voor onze opdrachtgevers

Ook voor onze opdrachtgevers en bouwpartners leveren de daily stands veel op. Zo zijn de garantiemappen nu veel logischer en overzichtelijker ingedeeld, lopen processen beter en wordt ook de bouwplaats steeds beter ingericht.

Het speciale bord dat we introduceerden voor de verbeterpunten telt nu, sinds vandaag, dus 250 verbeterpunten. Op naar de 400!