Informatiefilm tijdens bewonersbijeenkomsten heeft veel voordelen

8 september 2022

Tijdens corona was het organiseren van bijeenkomsten voor bewoners niet altijd mogelijk. We gingen aan de slag met informatieve films om de bewoners toch goed voor te bereiden. Een manier van informeren die we nog steeds regelmatig inzetten, want er zitten veel voordelen aan.

Nu organiseren we filmavonden voor bewoners waar we de informatieve film samen kijken. We weten 100% zeker dat alles aan bod komt, maken toch persoonlijk contact en er is ruimte om na afloop vragen te stellen aan het projectteam. Na deze avond krijgt iedereen de film toegestuurd. Bewoners die niet aanwezig zijn krijgen op deze manier ook precies dezelfde informatie als de rest. Daarnaast kan iedereen de film op een eigen gekozen moment rustig (terug)kijken én ze kunnen de video delen met vrienden en familie.

In die films krijgen bewoners o.a. uitleg over de werkzaamheden, inzicht in de overlast en ze leren de contactpersonen kennen die op het project rondlopen. Om de bewoners van de Kasteellaan in Boxtel goed voor te bereiden maakten we -samen met Woonstichting JOOST- onlangs zo’n film. In onderstaande vlog zie je enkele fragmenten. Op dit moment zijn we ook – samen met woningcorporatie Wooninc. – druk bezig met opnames voor de film van de Cees van Liendenflat in Eindhoven.