Ketensamenwerking: tips en tricks live op de bouwplaats! Komt u ook donderdag?

11 juni 2015

Samen met onze ketenpartners ‘thuis, Noorderberg en partners, Sankomij Installatietechiek en Heezen Bouw en Sloopwerken wonnen we onlangs de eerste Supply Chain Award. We zijn inmiddels gestart aan onze derde project samen. Dankzij onze ketensamenwerking bouwen we sneller, efficiënter en goedkoper. Nieuwsgierig naar hoe we dat doen en hoe we zijn gekomen waar we nu zijn? Aanstaande donderdag, op 25 juni, delen we onze ervaringen tijdens een open dag live op de bouwplaats. Er zijn nog slechts een aantal kaarten beschikbaar. Komt u ook?

Zoals dat voor alle vormen van samenwerking geldt, ging de ketensamenwerking met onze ketenpartners ‘thuis, Sankomij Installatietechniek en Heezen Bouw in het begin met vallen en opstaan. Je moet elkaar leren kennen, het wiel met elkaar uitvinden, aan elkaar wennen.

We hebben het dan ook stap voor stap aangepakt en we vertellen andere bedrijven en corporaties graag over de fouten die we hebben gemaakt en de successen die we hebben geboekt. Dat doen we deze keer live op het project waar we nu aan werken, het groot onderhoud aan 120 appartementen in NaastenBest Oost.

Ketensamenwerking op de werkvloer
Dat we dit live op de bouwplaats doen is niet voor niets. We kunnen u namelijk tonen hoe onze ketensamenwerking zich inmiddels vertaalt in de manier waarop we dagelijks met elkaar werken op de bouwplaats. Hoe gaan onze medewerkers met elkaar en de bewoners om, hoe geven zij aan hun nieuwe rol invulling en welke praktische tools zetten we daarvoor in?

Lerende organisatie
Daar waar in ons eerste project samen vooral de stuurgroep (de directies van de bedrijven) leerde om beter samen te werken en gezamenlijke doelen op te stellen. Daar gold dat in het tweede project voor de projectgroep (de projectleiders, werkvoorbereiders, calculatoren en uitvoerders van de bedrijven).

In dit derde project is de focus echt komen te liggen op ‘de lerende organisatie’. De werkvloer krijgt de verantwoordelijkheid en de ruimte om met verbeterpunten te komen. Om samen na te denken over hoe ze het voor zichzelf en de bewoners sneller, beter en efficiënter kunnen maken. Kom vooral kijken hoe we dat doen. We delen onze ervaringen graag!

Uitvoerder Mark van Logten in de VerbeterKeet tijdens het Daily-stand overleg.

Het programma
14.30 uur Ontvangst
15.00 uur Presentatie Fouten en successen stuurgroep (door Bart Knaapen en Luc Reusken) en projectgroep
16.00 uur Rondleiding over het project en uitleg over de lerende organisatie en verbetertools, door uitvoerder Mark van Logten
17.00-18.00 uur Afsluitende borrel

Locatie
Directiekeet KnaapenGroep op Strombolistraat 2 in Best.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Renda (ook als u nog geen Renda lid bent, kunt u zich eenmalig gratis aanmelden voor dit event). Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Hiervoor kunt zich nog aanmelden via janneke.decort@knaapen.nl.