Knaapen Renovatie en Onderhoud PSO gecertificeerd

24 maart 2016

“Onderhoud met gevoel”, zo luidt de slogan van KnaapenGroep. Een slogan bedenk je niet zomaar, een slogan komt vanuit de kern van het bedrijf. Een slogan moet bij je bedrijf passen zoals een toefje slagroom op een aardbeientaartje past, anders is het tenslotte alleen maar gebakken lucht.

Al jaren zet Knaapen mensen in volgens de principes van social return. Als bedrijf hechten we veel waarde aan het creëren van arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar als je het oudste familiebedrijf van Nederland bent met een kern die voldoende tijd heeft gehad om te rijpen, dan is het ook tijd voor een meer structurele aanpak. Oplossingen voor de lange termijn.

Trots

En zo geschiedde.. Want met gepaste trots kan Knaapen Renovatie en Onderhoud verkondigen dat het de aspirantenstatus op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) heeft behaalt. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) toont aan dat Knaapen niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar ze ook in eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Samenwerking is de sleutel

Met instanties als Weener Groep, WSD, Baanbrekers, Diamant groep en verschillende gemeenten hebben wij, zowel op onze projecten als op onze bedrijfslocatie, al eerder personen met een achterstand tot de arbeidsmarkt succesvol ingezet. Deze samenwerkingen worden voortgezet en uitgebreid met o.a. 04werkt en collectief 040.

Onlangs is de eerste kandidaat gestart vanuit onze samenwerking met springplank040. Tevens zijn we aangesloten bij collectief 040, een platform waar ondernemers samen afspraken maken, waar vraagstukken beantwoord worden en samenwerking in de keten gestimuleerd wordt.

Verder werken we veelal samen met WMF facilitair uit Waalwijk, waar we diensten zoals groenvoorziening en schoonmaak inkopen. We voeren een actief stage-/leerlingenbeleid en zijn erkend leerbedrijf voor meerdere opleidingsrichtingen en niveaus. Ook proberen wij de participatie van de bewoners te vergroten door hen actief in te zetten bij initiatieven/klussen in de wijk. Dit kan op vrijwillige basis; hiertoe werken wij samen met onder meer de Talentenbank.

4foto

Taart

Zo zorgen we samen voor een structurele, geborgde en waardevolle aanpak. En de aspirantenstatus is slechts de eerste stap want Knaapen Renovatie en Onderhoud heeft het doel voor ogen om in 2016 op te klimmen naar de tweede trede van de PSO ladder. Maar de eerste stap vieren we alvast met een heerlijk stukje taart!

Meer weten over de PSO? Kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.