Ontwikkeling duurzaam en volledig modulair dak

17 november 2022

SNEAK PEEK: Sinds januari dit jaar zijn wij bezig met de ontwikkeling van een duurzaam en volledig modulair dak. De uitgangspunten; een dak dat de bio-diversiteit vergroot én dat ook nog voordeliger is dan het plaatsen van een regulier dak met dakpannen.

Het modulaire dak is breed toepasbaar en past op alle eengezinswoningen met zadeldaken, in de serie van 1 maar ook op projectbasis. Op het dak plaatsen we sedum met toevoeging van biodiversiteit bevorderende beplanting en zonnepanelen. Het is een ademend dak dat de woning (en de wijk) natuurlijke koeling geeft. Het mooie is dat we het dak in één dag vervangen. De bewoner ervaart dus weinig overlast, krijgt een mooie groene wijk en de natuur krijgt ook haar plek terug. Win win!

Samen met onze ketenpartners zijn we hard aan het werk aan dit innovatieve project. In december bouwen we het eerste dakconcept op bij onze locatie in Son. Daarna gaan we aan de slag met het plaatsen van de daken in een pilot met opdrachtgever Trudo. Als Knaapen willen we meer doen dan de standaard werkzaamheden, we willen wijken écht beter maken. We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen en de steun die we krijgen van onze partners. Houd onze socials in de gaten voor meer updates.