Onze groei in het sociaal ondernemen erkend met PSO-certificering trede 3!

25 juni 2019

Onlangs hebben wij Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij behoorlijk trots op! Hiermee behoren we namelijk bij de 10% van meest sociale Nederlandse bedrijven. Yuri Starrenburg (bestuurder PSO-Nederland) overhandigde vandaag persoonlijk het certificaat aan Bart Knaapen. En dat hebben we gevierd.

HRM-manager Maartje van Kester: “Inmiddels zijn we 5 jaar bezig met PSO. En eerlijk is eerlijk, dit gaat met wisselende resultaten en soms kost het bergen met energie. Op dit moment zien we gelukkig ook de langdurige successen ontstaan. Eén PSO-er is inmiddels volledig bij ons in dienst en onlangs heeft een andere PSO-er zijn 2e contractverlenging getekend onder begeleiding van Springplank. Deze collega’s hebben bewezen echte pareltjes te zijn. Je merkt dat ze behoorlijk wat doorzettingsvermogen bezitten (want het is ze ook echt niet altijd voor de wind gegaan) en dat de betrokkenheid enorm is. Dat is mooi om terug te zien en je kunt wel stellen dat we erg blij met ze zijn!”.

Wat is PSO eigenlijk
De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat KnaapenGroep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Inmiddels zijn we 5 jaar bezig met PSO. En eerlijk is eerlijk, dit gaat met wisselende resultaten en soms kost het bergen met energie. Op dit moment zien we gelukkig ook de langdurige successen ontstaan.”

Maartje van Kester – HRM Manager

Ketenstimulering
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat ook een interessante animatie, die de PSO in twee minuten uitlegt.