Onze meest gelezen blogs in 2015: over ketensamenwerking, bewonerscommunicatie en heel veel bitterballen

16 december 2015

Nu de kerstdagen steeds dichterbij komen en het einde van het jaar in zicht komt barst het overal van de lijstjes. Meest bekeken, meest gedeeld, best beoordeeld…

Die lijstjes zijn natuurlijk vooral leuk, maar veelal zeggen ze ook iets over het afgelopen jaar. Over wat we hebben meegemaakt, wat we belangrijk vonden of wat veel indruk maakte. Met in ons achterhoofd de gedachte dat december altijd een tijd is van vooruit kijken én terugblikken dachten wij: wat zou ‘ons’ lijstje van meest gelezen artikelen op onze website zeggen over het afgelopen jaar?

Grappig genoeg gaan twee artikelen in onze top 10 van meest gelezen blogs over bitterballen. Tja, wat zegt dat over ons?

Bewonersplatform met stip op 1

Maar zonder gekheid, onze top 10 is representatief voor waar we voor staan en waar we het afgelopen jaar veel energie in hebben gestoken. Zo staat ons blog over de lancering van ons gloednieuwe bewonersportaal ‘Over mijn huis’ met stip op 1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een blog over onze Bouwtool, een innovatie waar we net zo trots op zijn als op ons bewonersportaal, staat op 5. De successen die we boekten met de ketensamenwerking die opbouwden met Woonstichting ‘thuis, Sankomij Installatietechiek en Heezen Bouw staat op 6. En meerdere blogs in de top 10 gaan over het belang van bewonerscommunicatie en hoe wij corporaties hierin ondersteunen.

Kennis van buiten een platform bieden

Wat we ook belangrijk vinden is om op ons blog mensen van buiten KnaapenGroep, zoals opdrachtgevers, adviseurs of andere relaties, aan het woord te laten. Om te vertellen over hun ervaringen, welke problemen zij signaleren en welke oplossingen zij daarvoor zien. Dat is waardevolle kennis die wat ons betreft niet genoeg gedeeld kan worden.

Dat die blogs worden gewaardeerd blijkt, want twee van die artikelen haalden de top 10. Grote dank aan onze relaties die altijd met zoveel enthousiasme aan de totstandkoming van deze artikelen meewerken.

Bitterballen?

En die bitterballen dan? Dat is wel een leuk verhaal. Bedrijfsleider Frank Bakx deelt sinds anderhalf jaar bitterballen uit aan het einde van een project als de doelstellingen zijn behaald. Hij weet: het succes van een project staat of valt met de inzet van de mensen die erbij betrokken zijn. Wij, de opdrachtgever, de loodgieter, stukadoor, timmerman en alle anderen.

DSC_0082

In 2014 deelde hij maar liefst 1.800 bitterballen uit en dat kreeg in 2015 dusdanig veel bekendheid dat zelfs Cora van Mora een keer naar de bouwplaats kwam om eigenhandig de welverdiende bitterballen uit te delen!

Onze top 10 van meest gelezen blogs

1. Bewonerscommunicatie compleet opnieuw uitgevonden met bewonersportaal ‘Over mijn huis’
2. Doelen behaald? Bitterballen! En dat waren er in 2014 maar liefst 1.800
3. Het oudste familiebedrijf van Nederland
4. De 40 meest inspirerende bedrijven van 2015
5. Renovatie en onderhoud minder faalkosten met de Bouwtool voor de iPad
6. Ketensamenwerking: waar blijven of bleven de succesverhalen
7. Cora van Mora trakteert op bitterballen in Best
8. Renovatie en groot onderhoud zo heftig kan het voor bewoners zijn
9. Dagelijks onderhoud uitbesteden: niet doen of wel doen en hoe dan?
10. Ketensamenwerking in de bouw: van nut naar noodzaak de toekomst

Nog wel erg leuk om te vermelden is dat wij zelf, zoals ook te zien in de top 10, twee lijstjes haalden dit jaar. In de ranking van oudste familiebedrijven staan we glorieus op één en bij het lijstje van de veertig meest inspirerende bedrijven kregen wij, naast onder andere Apple, Tesla, en Ikea, een eervolle vermelding. Gaaf toch?