Een opdrachtgever versus een collega

27 april 2017

Inmiddels werk ik alweer 6 jaar met veel plezier voor KnaapenGroep en heb ik met verschillende projectteams samengewerkt. Ieder projectteam is anders, zowel positief als negatief kunnen ze heel verschillend zijn.

WIJ-gevoel
Het succes van een project is afhankelijk van verschillende factoren. Wat voor type onderhoud voer je uit? Met wat voor type bewoner heb je te maken? Hoe de techniek verloopt, hoe bewoners worden meegenomen in het trajecten ga zo maar door.  Een ander belangrijk punt is de samenwerking onderling. Zowel de medewerkers van Knaapen onderling als die van de opdrachtgever, maar ook de samenwerking tussen beide partijen.

Hoe je het ook wendt of keert; we hebben een gezamenlijk doel. Technisch gezien een goede woning achterlaten met een goed proces voor de bewoners. Dit kunnen we alleen op een goede manier verwezenlijken als we ons hier samen verantwoordelijk voor voelen. Niet het ‘hullie/zullie’ maar WIJ.

knaapen-280911-39

Een opdrachtgever versus een collega
Vorige week werd ik gebeld door een opdrachtgever. Ik gebruik de naam opdrachtgever, maar ik ervaar hem als een collega. ‘Anneke WE hebben iets niet goed gedaan. WE zijn het chemisch toilet op nr. x vergeten te plaatsen voor de paasdagen. Ik zal het oplossen maar we moeten het in de toekomst voorkomen’.

Ik vertel hem dat ik het zo waardevol vind dat hij spreekt over ‘wij’ en een oplossing zoekt terwijl Knaapen hier een fout heeft gemaakt. Zijn antwoord; de ik-vorm is in werk zoals dit niet wenselijk. ‘Ik doe het niet alleen, jij doet dit ook niet alleen Anneke. Samen maken we het project’.

‘De ik-vorm is in werk zoals dit niet wenselijk. Ik doe het niet alleen, jij doet dit ook niet alleen Anneke. Samen maken we het project’.

Opdrachtgever

In het land waar een koningshuis en een democratie samenwerken
Is je ooit opgevallen hoe er binnen de Nederlandse wetgeving wordt gesproken? WIJ Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz…… ook koning Willem-Alexander doet het niet alleen, hij heeft een team waarmee hij mee samenwerkt. Voor ons is dit precies hetzelfde. Samenwerking is de basis voor een goed resultaat.

Ik hoop dat dit een opdrachtgever voor het leven is, want de manier waarop wij met hen werken is op basis van vertrouwen en SAMEN….