Technisch leermeester Jos Dielissen gaat met pensioen en op de LEAN-ruimte pronkt zijn naam

12 september 2019

Dat we hem gaan missen, dat is zeker. Jos Dielissen neemt na 28 jaar afscheid van KnaapenGroep en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. In die 28 jaar heeft hij bijna alle kantoren en ruimtes van het pand gehad. Maar er is één ruimte waar wij vaak komen. En waar we de partners van Knaapen -waar Jos veel contact mee had- ontvangen. De LEAN-ruimte. Tijdens het afscheid is de nieuwe naam van de LEAN-ruimte onthuld: de Jos Dielissen kamer. Het gouden naamplaatje pronkt op de deur. De komende jaren kunnen we nog heel vaak -symbolisch- bij onze Jos terecht.

Technisch leermeester
Jos was één van de eerste bouwkundige bij KnaapenGroep. Samen met Pieter Knaapen zorgde hij ervoor dat de afdeling KRO is zoals die nu is. Het staat inmiddels als een goed geëngineerd huis. De rol als technisch adviseur is hem op het lijf geschreven. Hoewel zijn rol in de loop der jaren veranderde, was Jos altijd bezig met het helpen ontwikkelen van bouwkundig talent en hij was dé vraagbak als het ging om technische uitdagingen. Een ware leermeester dus.

Vriend van de familie
Onder het ontwikkelen van bouwkundig talent valt ook Coen Knaapen. Mede door de vakkundige leiding van Jos ontwikkelde hij zich tot projectleider. Bart Knaapen haalt ook mooie herinneringen op. In 2008 was de familie op vakantie en er was een belangrijke aanbesteding in Tilburg. Pieter kreeg het op zijn heupen vanwege een redelijk groot verschil in de inschrijfbedragen. Na een telefoontje met Jos kon de familie weer rustig vakantie vieren: ‘Jos, worden we blij van dit project?’. ‘Ja Pieter, dat worden we’.

Een vat vol
Jos neemt afscheid van Knaapen en neemt een vat vol herinneringen en kennis met zich mee. Je kunt wel stellen dat wij hem gaan missen. Zijn nuchtere benadering en vriendelijkheid. Zijn behulpzaamheid en tegeltjeswijsheden. Het probleemoplossend vermogen. Maar we denken ook aan zijn authentieke gedachtegoed, dat soms een zweem van de vroegere dagen kon hebben. Want Jos was van mening dat een uitvoerder zonder duimstok, geen goede uitvoerder kon zijn.

Jos, bedankt voor alle jaren! Nu komt de tijd voor jou om te gaan genieten.