Trebbe-Knaapen gaat voor Talis groot onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan 419 woningen Wijchen

15 november 2016

9 november is het contract voor het groot onderhoud aan 419 PeGe woningen Wijchen ondertekend door Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis en Antje de Groot en Bart Knaapen namens Trebbe-Knaapen.

Ronald Leushuis, bestuurder Talis: “De ruime PeGe-woningen kwamen veertig jaar geleden uit de fabriek en zijn in korte tijd gebouwd. Er wordt nog steeds met veel plezier gewoond. Onderhoud is nodig en biedt ons de kans om er nog iets mooiers van te maken. Dit is een enorm project voor ons en gezichtsbepalend voor Wijchen. De huurders blijven in de woningen tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Bij de aanbesteding heeft Trebbe-Knaapen ons en een vertegenwoordiging van de bewoners ervan overtuigd dat ze een mooi plan heeft en goed met de huurders communiceert.

“We zijn enorm blij met deze uitdagende opdracht. We vinden het fantastisch dat Talis ons het vertrouwen schenkt en team Trebbe-Knaapen dit mooie werk gunt. Knaapen en Trebbe zijn beide familiebedrijven met een lange historie, met dit samenwerkingsverband komt 450 jaar ervaring in de bouw samen.”

Antje de Groot, namens Trebbe-Knaapen

Over de 419 PeGe woningen

De PeGe woningen, vernoemd naar Piet Guelen uit Wijchen, zijn een prachtig voorbeeld van de wederopbouw na de oorlog. Nederland had grote behoefte aan het snel bouwen van goedkope woningen. Familiebedrijf Guelen kwam met de oplossing en ontwikkelde één van de eerste prefab woningen. Met veel hout, weinig baksteen en geen dakpannen, want die waren in die eerste periode niet makkelijk verkrijgbaar. De 419 woningen zijn opgesplitst in zeven complexen. Drie complexen in de wijk Heilige Stoel, twee in de wijk Kraaijenberg en twee in de wijk Homberg.

Over het groot onderhoud

De zwakke punten van de PeGe woningen zijn de energetische kwaliteit van de gevel en de uitstraling. Deze punten pakt Trebbe-Knaapen aan. Zo krijgt de gevel een nieuw uiterlijk, worden de daken, spouwmuren en kruipruimtes geïsoleerd en de installaties vernieuwd. Na het groot onderhoud zijn de woningen weer geschikt om minimaal 25 jaar door te exploiteren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten. De uitvoering van de werkzaamheden start begin 2017, naar verwachting leveren we het eerste kwartaal 2018 de laatste woning op.

Over Trebbe-Knaapen

Trebbe-Knaapen, twee familiebedrijven die zich inzetten voor een duurzaam Nederland. Met dit samenwerkingsverband komt 450 jaar ervaring in bouwen en onderhouden samen. Onze expertise vormt een stevig fundament waar bewoners dagelijks profijt van hebben. We zijn jong van hart, ervaren in leeftijd. Onze bedrijven zijn volledig complementair aan elkaar. Daar waar Trebbe veel ervaring heeft in lean, duurzaam en industrieel bouwen (Nul op de Meter) heeft Knaapen haar procesvoering volledig ingericht op de bewonerscommunicatie.