De voordelen van een informatiefilm

De voordelen van een informatiefilm

8-9-2022

Tijdens de coronaperiode was het niet altijd mogelijk om bijeenkomsten voor bewoners te organiseren. We zijn begonnen met informatieve films om de bewoners toch goed voor te bereiden. Dit is een manier van informatie delen die we nog steeds regelmatig gebruiken, omdat het veel voordelen biedt.
 

Nu organiseren we filmavonden voor bewoners waar we gezamenlijk naar de informatieve film kijken. Op die manier kunnen we er zeker van zijn dat alle belangrijke informatie wordt overgebracht, en tegelijkertijd hebben we persoonlijk contact met de bewoners. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan het projectteam.

Na afloop sturen we de film naar iedereen op, zodat ook de bewoners die niet aanwezig waren dezelfde informatie krijgen. Bovendien kunnen alle bewoners de film op een zelfgekozen moment rustig (terug)kijken en deze delen met vrienden en familie.

In deze films krijgen bewoners onder andere uitleg over de werkzaamheden, inzicht in mogelijke overlast, en ze leren de contactpersonen die betrokken zijn bij het project. Onlangs hebben we, in samenwerking met Woonstichting JOOST, zo'n film gemaakt om de bewoners van de Kasteellaan in Boxtel goed voor te bereiden. In de vlag zie je enkele fragmenten. Momenteel zijn we ook bezig met opnames voor de film van de Cees van Liendenflat in Eindhoven, in samenwerking met woningcorporatie Wooninc.