Primeur: Knaapen­Ca­fé in het Knaapen­LAB

Primeur: Knaapen­Ca­fé in het Knaapen­LAB

5-5-2022

Op 12 en 14 april organiseerden we de allereerste editie van het KnaapenCafé. Met dit gloednieuwe initiatief zetten we steeds een ander onderwerp in het spotlicht. Een thema dat onze opdrachtgevers bezighoudt, uitdaagt of verrast. Want als partner voor woningcorporaties horen we dat zij vaak worstelen met dezelfde vragen. Dus waarom zouden we onze kennis niet delen? Samen op zoek gaan naar vernieuwende oplossingen en elkaar echt verder helpen.

Fijn om zelf te beleven en te snappen. Brengt mij op ideeën voor de werkprocessen intern. Bewoner staat hierin centraal. Biedt mogelijkheden. Informele fijne setting, waarin je elkaar ontspannen treft. Goed georganiseerd!

Marieke de Cort, Projectconsulent JOOST

Het thema van dit KnaapenCafé was Virtual Reality. Een thema waar we samen met de TU Delft de afgelopen jaren veel stappen in hebben gezet. Want met de inzet van een VR-bril zijn bewoners beter voorbereid, is er minder onzekerheid en stress, begrijpen mensen beter welke keuzes ze kunnen maken en kiezen ze vaker voor optionele verduurzamingsmaatregelen (een stijging van 15 naar 50%).

Primeur: Knaapen­Ca­fé in het Knaapen­LAB

Uiteraard was de TU Delft erbij voor een demonstratie. Na een uitleg over Interact XR, konden de deelnemers aan het KnaapenCafé niet wachten om zelf de VR-bril op te zetten. De eerste voorzichtige stapjes zorgden voor de nodige hilariteit. Maar al snel namen onderzoekers Jelle van Koolwijk en Dirk Zuiderveld iedereen mee in de wereld van VR. Samen ontdekten we de mogelijkheden van VR bij het kiezen van een keuken en de kansen van VR bij het inzichtelijk maken van de overlast.

Primeur: Knaapen­Ca­fé in het Knaapen­LAB

Tijdens de brainstorm was er alle ruimte voor vragen en werden ideeën, kansen en risico’s gedeeld. Sommige vragen over de toepassing van VR in het bewonersproces werden direct opgelost door simpelweg elkaars kennis te delen. En daarmee heeft de opbrengst van ons eerste KnaapenCafé de verwachtingen ook overtroffen. Meer dan 30 enthousiaste opdrachtgevers, stakeholders en experts zijn aan elkaar verbonden. Zij hebben nieuwe kennis gekregen en hun eigen kennis gedeeld.

KnaapenCafé


Samen op een inspirerende, maar informele manier aan de slag met de vragen van nu en de uitdagingen van morgen. 

Altijd een warm welkom!
Tijdens KnaapenCafé onderzoeken we de meerwaarde van innovaties, delen we kennis en brengen we opdrachtgevers, stakeholders en experts bij elkaar. Elke editie heeft een eigen thema. We delen de kennis van onze eigen organisatie, nodigen collega corporaties uit om te vertellen hoe zij met het thema in de praktijk omgaan of vragen experts om hun visie te delen. Zo wordt kennis delen makkelijk en kennis vergroten nog makkelijker.

Laat je verrassen in het KnaapenLAB

Het thema bepaalt de vorm en de locatie van het KnaapenCafé. Tijdens deze eerste editie was de locatie extra bijzonder. Het was meteen de inwijding van een nieuwe ruimte in ons kantoorpand: het KnaapenLAB. In dit lab staan innoveren, ontdekken en samenwerken centraal en is alle ruimte om te experimenteren. De actieve vergaderruimte nodigt uit om samen te werken aan lean planningen met collega’s en bouwpartners. Om nieuwe technieken te ontdekken. Of om te oefenen met het gebruik van speciale bouwmaterialen of technieken voor op een project.

KnaapenCafé