Over Knaapen

altijd open voor vernieuwing

Stenen, cement én mensen

Als er iets is wat ons bedrijf typeert, dan is het dat we nooit stilstaan. We geloven dat het altijd slimmer kan. Beter, socialer, sneller en efficiënter. Dat betekent niet dat we per se continu willen vernieuwen. Vernieuwen is voor ons nooit een doel op zich. Het is wel zo dat we kansen direct grijpen als we ze zien. Ook als we nog niet precies weten waar ons dat gaat brengen.

Innovaties in het bouwproces
Zo maakten we er direct werk van toen onze uitvoerder Rolf Looman een paar jaar geleden aangaf helemaal klaar te zijn met al dat handgeschreven werk. En aangaf overtuigd te zijn dat het slimmer en makkelijker moest kunnen. Met onze Bouwtool realiseren we inmiddels minder faalkosten, een sneller proces, betere communicatie en minder garantiewerk.

Bewonerscommunicatie
Toen we wisten hoeveel die digitalisering kon betekenen voor projecten, hebben we een bewonersplatform ontwikkeld voor betere bewonerscommunicatie bij renovaties; genaamd ‘Over mijn huis’. Zo werden we in 1910 ook de eerste lak importeur, waren we het eerste bedrijf met een gietgordijnmachine en werden we het eerste renovatiebedrijf van Nederland.

Lees hier meer over onze historie, visie en bedrijfscultuur.