Geldermalsen

Oranjebuurt

KleurrijkWonen

Voortraject

KnaapenGroep is in een vroeg stadium betrokken bij dit project. Hierdoor was het mogelijk om, in overleg met de opdrachtgever, de werkwijze en de toe te passen producten zelf te bepalen om uiteindelijk de productiesnelheid te verhogen en de overlast voor de bewoners te beperken. Zo hebben wij een werkwijze ontwikkeld, waarbij de renovatie van de 119 verschillende woningen op projectmatige wijze werd aangepakt terwijl de individuele woningen door de veelheid aan opties een zeer eigen karakter kregen. De bewoners hadden ruime keuzemogelijkheden. Zo kon men o.a. zelf de kleuren kiezen van het schilderwerk, het type voordeur, voor een open of dichte keuken en de badkamer laten verplaatsen of eventueel laten vergroten.

Om financiële verrassingen achteraf voor Kleurrijk Wonen te voorkomen, is voor aanvang van de werkzaamheden van elke individuele woning een begroting gemaakt. Hierdoor was aan het einde van de renovatiewerkzaamheden geen sprake van meer- minderwerk.

_RL05854

_RL05905 1

_RL05829 1

Techniek

Voordat de totale metamorfose een feit was, moest er nog heel wat aan de woningen gebeuren. De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

 • gehele renovatie van badkamer, keuken en toilet;
 • vervangen van binnenplafonds;
 • verplaatsen vam de  CV-installatie naar de zolder en daar waar nodig een geheel nieuwe CV-installatie plaatsen;
 • isoleren van de zoldervloer;
 • plaatsen van een vlizotrap naar de zolder;
 • aanleggen van mechanische ventilatie;
 • metselwerk aan de buitenzijde van de woning reinigen en voegwerk vervangen daar waar nodig;
 • alle gevels voorzien van keimwerk. Dit is een speciale muurverf voor beton en metselwerk. Deze muurverf biedt een enorm langdurige bescherming en is bestand tegen alle weersomstandigheden;
 • de gevels naïsoleren;
 • plaatsen van nieuwe hardhouten kozijnen en voordeur, inclusief HR ++ isolerende beglazing en ventilatie;
 • monteren van een luifel en een entreeconstructie bij de voordeur;
 • verven van al het houtwerk en de gevelmuur en aan de binnenzijde de natte ruimtes;
 • in de tuin een nieuwe berging en schutting plaatsen en bestraten.

_RL05913 1

Betrokkenheid, betrouwbaarheid en commitment.

Dhr. D. van Riet, Projectleider

Vleermuizen

Tijdens de werkzaamheden werd een vleermuizenfamilie in een van de woningen ontdekt. Om vertraging van de werkzaamheden te voorkomen, bouwde een medewerker van Knaapen een waar vleermuizenhotel. Het was zo’n mooi en warm hotel, dat de vleermuizen al snel besloten er naartoe te verhuizen. Zij blij, Knaapen, de bewoners en Kleurrijk Wonen blij, want het werk kon gewoon doorgaan. De betreffende medewerker wordt inmiddels Batman genoemd. Hij heeft het bouwen van vleermuizenhotels geperfectioneerd en zijn hulp wordt op regelmatige basis ingeroepen.

_RL06806 1

Bewonerszaken

Bewoners die voor veel verschillende opties kozen, konden gebruik maken van een ingerichte logeerwoning. Er is een rustwoning beschikbaar gesteld voor bewoners die wel in hun woning verbleven, maar veel overlast van de renovatie ondervonden.

Stichting De Bakkerij zette zich samen met de gemeente en ons in voor de verbetering van de sociale wijkstructuur. Zij begeleidde de bewoners bij het opzetten van wijkgerelateerde activiteiten. Dit heeft onder meer geleid tot een bewonerscommissie nieuwe stijl en een buurtmuseum.

Activiteiten buurtmuseum Geldermalsen

Activiteiten Opleverfeest Oranjebuurt

Geldermalsen

Oranjebuurt

KleurrijkWonen

 

Coen Knaapen

Projectleider

coen.knaapen@knaapen.nl