Gemert

Molenbroek, Molenakker, Berglaren

Goed Wonen

Techniek

De 137 eengezinswoningen in de wijken Berglaren en Molenakker waren eerst aan de beurt om gerenoveerd te worden. De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van mechanische ventilatie en een volledige badkamer-, keuken- en toiletrenovatie. Snel daarna volgden 75 eengezinswoningen in de wijk Molenbroek. Hier werden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd.

Bij de tweede fase (de renovatie van de 75 woningen) hebben we, vanwege budgetoverschrijding bij fase 1, alles nog eens goed tegen het licht gehouden. Daar zijn verschillende adviezen uit voortgekomen vanuit ons richting de opdrachtgever, bijv. het wijzigen van bepaalde materiaalkeuzes en opbouwmethodieken.

Bijzonder aan dit project was, dat het volgens de Lean plan methode is uitgevoerd. De opnamegegevens van de opdrachtgever werden meteen ingelezen via een iPad, zodat direct inzichtelijk werd wat de opdracht voor de onderaannemers was. Handig, omdat zo de benodigde informatie voor hen op ieder gewenst moment voorhanden was.

Gemert

Bewonerszaken

Goed Wonen koos ervoor om in de tweede fase onze bewonersbegeleidster Anneke in te zetten. Alle bewoners zijn door haar individueel bezocht en uitvoerig geïnformeerd over de komende werkzaamheden, de planning en de materiaalkeuzes. De gehele bewonerscommunicatie is bij dit project door ons verzorgd.

In het kader van De Dag van de Duurzaamheid hebben we samen met Goed Wonen de actie GroenLicht gehouden. Bewoners kregen in ruil voor hun oude gloeilamp een nieuwe spaarlamp. Om kans te maken op een cadeaucheque van Jumbo Supermarkten, ter waarde € 225,50 (het bedrag dat men kon uitsparen door simpele maatregelen te treffen), moest men op een zelf bedachte, originele, grappige manier op de foto met de nieuwe spaarlamp.

Molenbroek Gemert (3)

Bewonerstevredenheid

De bewoners beoordeelden ons met een 9

Gemert

Molenbroek, Molenakker, Berglaren

Goed Wonen

 

Coen Knaapen

Projectleider

coen.knaapen@knaapen.nl