Eindhoven

Julianastraat

Trudo

Techniek

De vooroorlogse woningen waren ernstig verzakt. Door het injecteren van kunsthars in het grondbed onder de fundering is dit proces een halt toe geroepen. Het complete buitenspouwblad is van de voorgevel gehaald en in een later stadium weer opgebouwd. Hierbij zijn alle authentieke details weer terug gekomen. De spouwmuren zijn nageïsoleerd en de badkamer, de keuken en het toilet zijn volledig gerenoveerd.

Bewonerszaken

Projectbegeleidster Anneke is gedurende de gehele looptijd betrokken geweest bij het project. Zij verzorgde alle communicatie richting de bewoners; van de informatiebrochure tot de begeleiding van de bewoners naar logeerwoningen. Alle projectbetrokkenen vanuit Trudo konden haar ervaringen in de straat volgen op een blog dat Anneke bijhield. Anneke had oog en oor voor de bewoners en zorgde er tegelijkertijd voor dat de technische medewerkers en de medewerkers van Trudo door konden gaan met hun werk. De bewoners zijn gedurende de renovatiewerkzaamheden ondergebracht in een wisselwoning, met uitzondering van degenen die zelf graag in hun woning wilden blijven.

Julianastraat Eindhoven bewoner

Bijzonderheden

Het esthetische resultaat stond in schril contrast met de mate van overlast die de bewoners zouden ondervinden. Er zijn namelijk vooral constructieve verbeteringen doorgevoerd. Goede communicatie en begeleiding is dan van essentieel belang. Daarom heeft woningcorporatie Trudo gekozen voor een bouwteam met KnaapenGroep en het inzetten van projectbegeleidster Anneke Knaapen.

Bewonerstevredenheid

De bewoners van de Julianastraat beoordeelden ons met een  8

Referenties

Anneke heeft mij veel werk uit handen genomen. In mijn eentje had ik het niet gered gezien de andere wijken die ik nog beheer. Zij was het gezicht in de wijk, bluste brandjes en beantwoordde vragen van bewoners. Anneke geeft mensen de persoonlijke aandacht die ze tijdens de werkzaamheden zo hard nodig hebben. Bewoners voelen zich gehoord en serieus genomen.

Mevr. Marèn van Duuren, Medewerker Klanten

Trudo heeft in de planontwikkeling voor KnaapenGroep gekozen als bouwteampartner, omdat we een ingewikkelde opgave hadden. Qua techniek en vooral ook qua bewonersproces. Zij hebben de opgave prima uitgevoerd en krijgen hiervoor een hoge waardering van de klant. Dat zagen we o.a. terug op de “terugverhuisborrel” voor de bewoners. De opkomst vanuit de bewoners was bovengemiddeld hoog en zij stonden erop dat ook de werklieden uitgenodigd werden. Het is die vrijdagmiddag later geworden dan voorzien.

Dhr. Peter van Antwerpen, Projectmanager Vastgoed

Eindhoven

Julianastraat

Trudo

 

Bart Knaapen

Directeur

bart.knaapen@knaapen.nl06 - 28 65 40 38