Terheijden

Vierhoven

Volksbelang

Techniek

De renovatie van de 28 eengezinswoningen in de wijk Vierhoven bestond uit een combinatie van groot onderhoud, energiebesparende maatregelen en comfortverbetering.

  • Aan de buitenzijde werden het dak, de dakpannen en dakgoot vernieuwd.
  • Er zijn nieuwe waterslagen en windveerbetimmering aangebracht.
  • Het voegwerk is daar waar nodig hersteld.
  • De kozijnen incl. draaiende delen zijn vervangen en voorzien van HR++ glas.
  • Er is een nieuw CO-2 gestuurd ventilatiesysteem geplaatst.
  • De bewoners konden zelf kiezen de keuken, de badkamer en/of het toilet te laten vernieuwen.

Leuk om te weten

In de aanvraag stond beschreven de woningen van binnenuit te isoleren en het bestaande dakbeschot 1m vanaf de onderkant van de goot te vervangen. Om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen, hebben we de opdrachtgever geadviseerd het gehele dak eraf te halen en van buitenaf alles opnieuw op te bouwen. Het mooie aan deze manier van werken was het feit, dat er aan de ene kant minder overlast was voor de bewoners en aan de andere kant de kosten lager uitkwamen.

Terheijden dak

Bewonerszaken

Projectbegeleidster Anneke is gedurende de gehele looptijd bij het project betrokken geweest. Zij verzorgde alle communicatie richting de huurders, maar ook richting de eigenaren van de koopwoningen in de straat. Het valt niet altijd mee om langere tijd in de rommel te zitten en werklui over de vloer te hebben. Bewoners maakten dan ook dankbaar gebruik van de ingerichte modelwoning. Een kopje koffie en een praatje met Anneke waren een fijne afleiding.

Bewonerstevredenheid

De bewoners waardeerden ons met een 7,5

Terheijden

Vierhoven

Volksbelang

 

Bart Knaapen

Directeur

bart.knaapen@knaapen.nl06 - 28 65 40 38