Breda

De Heuvel

WonenBreburg

Voortraject

Er is door de opdrachtgever gekozen voor een EMVI aanbesteding. Hierbij was niet enkel de laagste prijs belangrijk, maar ook het plan van aanpak en de presentatie (die werd gegeven door het projectteam).

Techniek

De werkzaamheden die hier plaatsvinden, zijn:

  • Badkamer, keuken, toilet renovatie
  • MV- en CV-installatie aanbrengen
  • Asbest saneren
  • Kruipruimte, spouwmuur en zolderisolatie aanbrengen
  • Nieuwe kozijnen en dubbelglas aanbrengen
  • Koudebrug betimmeringen
  • Voegwerk,- en schoorsteenherstel
  • Brandscheiding aanbrengen
  • Portieken upgrade

21-VG03N-1

Bewonerscommunicatie

In dit project wordt de bewonerscommunicatie verzorgd door Anneke Knaapen, in nauwe samenwerking met de woonconsulente van WonenBreburg. De inhoud van de binnen werkzaamheden leggen we per woning vast in een persoonlijke scheurkalender. De scheurkalender vertelt bewoners per dag heel overzichtelijk wat er gaat gebeuren. Wie er binnen komt die dag, wat ze gaan doen, hoe hoog de overlast is en hoe zij zich daarop kunnen voorbereiden. Tevens maken we gebruik van onze ontwikkelde SMS-service waarbij bewoners korte reminders op een relevant moment ontvangen.

652-1856_WB-GO_Bonairestraat-B

Learnorganisatie

KnaapenGroep is een learnorganisatie. Naast dat al onze medewerkers getraind zijn door Arpa, wordt dit heel praktisch omarmd in de projecten.

Zo organiseren we Daily Stands waarbij uitvoerder Joop alle voormannen bij elkaar zet in de ‘Verbeterkeet’. Daar wordt dagelijks van 9.00-9.15 uur de planning, kwaliteit van het uitgevoerde werk, bewonerstevredenheid en de veiligheid besproken. De problemen die tijdens deze vijftien minuten durende ‘Daily Stand’ de revue passeren worden meteen opgelost.

Ook onderzoeken we gedurende de werkzaamheden op verschillende momenten de beleving van bewoners tav diverse onderdelen in onze werkwijze. Dit doen we door geautomatiseerde email enquêtes te versturen waar bewoners telkens slechts twee vragen hoeven te beantwoorden. Kort en laagdrempelig. De uitkomsten hiervan worden dagelijks besproken bij de Daily Stands en gerapporteerd naar WonenBreburg.

Met deze sturingsinformatie kan Anneke ook direct actie ondernemen op eventuele excessen. Of bewoners bellen die bepaalde vragen hebben. Dit doen we middels het KnaapenBelmoment.

Breda

De Heuvel

WonenBreburg

 

Coen Knaapen

Projectleider

coen.knaapen@knaapen.nl