Wijchen

PeGe woningen

Talis

Team Trebbe-Knaapen voert Talis grootonderhoudswerkzaamheden uit aan 419 grondgebonden eengezinswoningen in Wijchen. Na uitvoering van de werkzaamheden zijn de woningen weer geschikt om minimaal 25 jaar door te exploiteren met zo laag mogelijke woon- en onderhoudslasten.

ondertekening-talis-en-trebbeknaapen

Trebbe-Knaapen slaan de handen ineen

De PéGé-woningen zijn gebouwd in jaren 60 en 70 van de vorige eeuw volgens de stapelbouwmethode en deels volgens een lichte montagebouwmethode. De muren (woningscheidende wanden) bestaan uit gemetselde B2-betonblokken. De gevels bestaan uit een spouwconstructie van metselwerk en uit verdiepingshoge houten montagekozijnen. Naast de montagekozijnen met puivulling is de binnenwandconstructie karakteristiek voor dit bouwsysteem. De binnenwanden bestaan uit verdiepingshoge, houten panelen. De dragende houten wanden zijn 9 centimeter dik en de niet-dragende 5,50 centimeter. De vloeren in de PéGé-woningen zijn van hout. De zwakke punten van de PeGe-woningen is de energetische kwaliteit van de gevel en de uitstraling. Juist deze punten pakt Team Trebbe-Knaapen aan. In het onderstaande figuur is aangegeven welke werkzaamheden er uitgevoerd worden.

knipsel2

Het project is opgesplitst in 7 complexen. 3 complexen in de wijk Heilige Stoel, 2 in de wijk Kraaijenberg en 2 in de wijk Homberg. Binnen deze complexen zijn 7 typen woningen te onderscheiden, waarbij het verschil vooral is gelegen in de gevel, in zowel materialisatie als uitstraling.

Bewonerscommunicatie

Wat we willen bereiken is dat bewoners goed voorbereid én met de juiste begeleiding een renovatie tegemoet gaan. Om deze reden wordt er gebruik gemaakt van de inzet van bewonersbegeleidster Mariska en Tante Keet. Maar ook onze SMS service, scheurkalender en het bewonersportaal Over mijn huis zorgen ervoor dat bewoners op een relevant tijdstip de juiste informatie ontvangen.

Wijchen

PeGe woningen

Talis

 

Coen Knaapen

Projectleider

coen.knaapen@knaapen.nl