Goed voor elkaar: een veranderende wereld, een nieuwe strategie.

Goed voor elkaar: een veranderende wereld, een nieuwe strategie.

20-9-2023

We zien het allemaal om ons heen. Technologie ontwikkelt zich razendsnel, we móeten verduurzamen en vergroenen om onze planeet te redden, er is een tekort aan woningen en vakmensen en er ligt in Nederland een enorme renovatie- en onderhoudsopgave. Met die uitdagingen in ons achterhoofd scherpten wij bij Knaapen onze visie aan. Dit is ons nieuwe verhaal.

Een plek beter willen achterlaten dan hoe je ‘m aantrof, dat zat er bij ons al vroeg in. In 1980 kwam Pieter Knaapen op 30-jarige leeftijd aan het hoofd van ons bedrijf te staan. Hij hechtte veel waarde aan de sociale kant van de bouw. Wilde meer achterlaten dan alleen opgeknapte woningen in de wijk. Sociale cohesie creëren. Mede door zijn visie groeide Knaapen uit tot het bedrijf dat we nu zijn, met een sterke technische én sociale kant. Daar zijn we trots op. 

Met de snel veranderende wereld om ons heen besloten wij onze visie aan te scherpen. We blijven bij Knaapen woningen van woningcorporaties renoveren, onderhouden en verduurzamen. Met de kwaliteit en aandacht waar we zo trots op zijn én de warmte van een familiebedrijf. De komende jaren staan daarbij specifiek in het teken van duurzaamheid, innovatie en samenwerken. Intern én extern.

“Mooi dat wij onderdeel van jullie toekomstvisie mogen zijn”.

Peter van de Hurk, Isero

Nieuwe slogan: Goed voor elkaar
Zo’n nieuwe strategie, daar hoort ook een nieuwe slogan bij. Goed voor elkaar. Goed voor elkaar benadrukt die samensmelting van techniek en sociaal en past helemaal bij ons DNA. Góed zijn voor elkaar en de dingen gewoon goed voor elkaar hebben, dáár gaat het om.

Dat doen we samen. Natuurlijk. Want om tot de beste resultaten te komen en een mooiere wereld achter te laten voor volgende generaties, moeten we de handen ineenslaan. Sjouwers en verbouwers. Huurders en bestuurders. Bovenburen en onderaannemers. 

Goed voor elkaar: een veranderende wereld, een nieuwe strategie.

Het samen beleven
We zouden Knaapen niet zijn als we ons nieuwe verhaal niet op een bijzondere manier zouden presenteren. Op woensdag 13 september gebeurde dat voor onze medewerkers en op donderdag 14 september voor opdrachtgevers en partners. Géén droge vertelling waarbij we onze nieuwe kernwaarden een voor een oplazen, maar een avondvullend programma waarin je ze belééft. 

Dat begon al bij de ontvangst. De lift en ontvangstruimte waren ingericht als een woonkamer zoals we die zo vaak tegenkomen in ons werk. Huiselijk, met een staartklok, tapijt op de tafel en fotolijstjes met familiefoto’s. Een oud dametje (van een theatergezelschap) heette onze gasten welkom, liet ze zich meteen thuis voelen. Alsof je bij je oma op bezoek gaat. 

De volgende ruimte: helemaal anders. Wel nog dat warme en huiselijke, maar nu ook veel groen. Lange tafels gedekt met sedummatten. Een open ruimte, industrieel, duurzaam. Een plek voor ontmoeting. Inspiratie.

 

Goed voor elkaar: een veranderende wereld, een nieuwe strategie.

En dan. Muziek met ons nieuwe verhaal in de vorm van een sprookje. Brabander Björn van der Doelen die de aanwezigen tijdens een 5-gangendiner met enkel zijn stem en een gitaar in ons verhaal meenam.  Elke gang vertegenwoordigde één van de vijf nieuwe kernwaarden: vooruitstrevend, kraakhelder, het thuisgevoel, verbinding en smaakmakers. De kernwaarden zaten verwerkt in de gerechten, de manier waarop die gerechten werden opgediend, in de beelden die we toonden, de muziek, ons verhaal en de kleding van het personeel. Dit is wie we zijn. Dit is hoe we het samen met jullie willen doen.

Halverwege een nieuwe tafelschikking, bestuurders naast sjouwers, verbouwers naast onderaannemers. Nieuwe gesprekken, nieuwe verbindingen, nieuwe ideeën. Een fijn samenzijn.


Het samen doen
“Mooi dat wij onderdeel van jullie toekomstvisie mogen zijn”, kregen wij van onze partners terug als reactie op deze avond. En zo is het.

We zijn trots op ons team. Op zó’n manier een nieuwe visie tot uiting brengen, dat lukt alleen als je het samen doet. En als het echt zo is. Als je dat wat je zegt ook doet. Als je het waarmaakt. 

Daarom zijn we Knaapen: Goed voor elkaar.

En dan nog..

Speciale dank aan:

En dan nog..