894

Moet het anders, of kan het beter?

Wij volgen voortdurend de ontwikkelingen in de markt, passen ons aan of bedenken iets beters. Innoveren houdt ons bij de tijd en helpt iedereen vooruit.
ROEF
ROEF
ROEF ROEF

ROEF

Groene daken zijn niets nieuws. Die van ROEF zijn wel anders. Door een slim modulair systeem passen ze op bijna elke woning, zijn ze geschikt voor de serie van 1 en liggen ze in no time op hun plek. Daar wekken ze energie op en brengen ze meer groen in de straat. Uitgerust met nestkasten en insectenhotels bieden ze ook nog onderdak aan diverse (beschermde) diersoorten. Daarmee is ROEF een natuurlijke aanwinst voor elke wijk.

Meer over ROEF
Tante Keet Tante Keet Tante Keet

Tante Keet

Renovatie en onderhoud is 20% techniek en 80% emotie. Wij luisteren tijdens elk project zorgvuldig naar deze emoties en voorzien bewoners van goed getimede informatie en persoonlijke begeleiding. Een verbindende tool tijdens grootschalige projecten is onze Tante Keet. In deze speciaal ingerichte woonkamer kunnen bewoners tijdens de werkzaamheden even ontsnappen aan de drukte, een kop koffie drinken, of deelnemen aan een van de activiteiten die we organiseren. Zo leren we bewoners beter kennen en weten we wat er speelt.

Meer over bewonerscommunicatie
Ecofiks
Ecofiks

Ecofiks

Met Ecofiks (Fibo-panelen) introduceren we een innovatie waarmee we razendsnel duurzame badkamers (in vier dagen), keukens en toiletten (in één dag) installeren. Dankzij slimme prefabricage en efficiënt werken ervaren bewoners aanzienlijk minder overlast en krijgen ze meer vrijheid bij het inrichten van hun sanitaire ruimtes. Woningcorporaties profiteren van de efficiëntie van tijds- en kostenbesparingen. Bovendien draagt Ecofiks bij aan duurzaamheid, omdat de gebruikte materialen tot 38% minder CO2 uitstoten dan traditionele bouwmaterialen. 

Bouwtool
Bouwtool
Bouwtool Bouwtool

Bouwtool

Herken je dit? Mappen vol notities en bergen losse foto's na opnames in woningen, samen met die vervelende 'geeltjes' die gemakkelijk wegwaaien. Het leidt vaak tot miscommunicatie of discussies over meer- en minderwerk tijdens de uitvoering van projecten. Dankzij onze Bouwtool is dat gelukkig verleden tijd. Stroomlijn je bouwprojecten en worstel niet langer met stapels papier: ontdek ook hoe dit handige hulpmiddel je kan helpen om alle gegevens en informatie op één plek te beheren en te delen. 

Meer over Bouwtool

Smaakmakers

In ons Laboratorium, Café en College is er ruimte om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. We dagen partners en collega's uit om samen te werken aan verbetering en vernieuwing. 

 • KnaapenCafé
 • KnaapenCollege
 • KnaapenLAB
 • Dit zijn onze smaakmakers

  KnaapenCafé

  Om tot de beste resultaten en een mooiere wereld te komen, moeten we de handen ineen slaan. Het KnaapenCafé is een thematische bijeenkomst waarbij we antwoord geven op vragen van vandaag en vooruitblikken op uitdagingen van morgen. Onze experts, leveranciers en partners houden presentaties, delen kennis en demonstreren innovaties. Het thema bepaalt de vorm en de locatie. Sta jij voor een uitdaging? Wij zorgen voor een ontmoeting van allerlei specialisten uit de branche.

 • Dit zijn onze smaakmakers

  KnaapenCollege

  Samen innoveren, elkaar inspireren: zo doen we dat binnen Knaapen. Schilderen, forelvissen, tegelzetten, tennissen, en kitten. Dit zijn enkele thema's van het KnaapenCollege. Een leerzame bijeenkomst speciaal voor - en gegeven door - onze collega's. Zo bieden we ruimte voor talent binnen de organisatie. Een collega neemt je mee in zijn vakgebied of leert je meer over zijn favoriete hobby. Iedereen mag een thema aandragen, want zo blijft het divers en leren we elkaar écht kennen.

 • Dit zijn onze smaakmakers

  KnaapenLAB

  Onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen in eigen huis. Het KnaapenLab is een actieve (vergader)ruimte met handige tools en materialen waarin onze collega’s en partners naar hartenlust kunnen experimenteren en onderzoeken. We komen er regelmatig samen om ideeën uit te wisselen, te brainstormen en elkaar te inspireren. Nieuwsgierig geworden naar onze innovatie Ecofiks voor badkamers? Bekijk dan onze proefopstelling in het Laboratorium. 

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws zo op de digitale deurmat. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.