Mooiland gaat duurzame relatie aan met 5 ketenpartners

Mooiland gaat duurzame relatie aan met 5 ketenpartners

14-2-2022

Het is Valentijnsdag en Bart Kivits, Directeur Vastgoed bij Mooiland, stuurt een groot hart op pad om vijf ketenpartners te vragen een duurzame en langjarige relatie aan te gaan.

Vol vertrouwen
De komende jaren werken Elk®, De Variabele en Knaapen samen met Mooiland aan het renoveren en verduurzamen van 450 woningen per jaar. Janssen de Jong Bouw en Bouwmij Janssen worden de ketenpartners voor nieuwbouw. Zij bouwen de komende jaren gemiddeld 70 duurzame en energiezuinige woningen per jaar voor Mooiland.

Bart Kivits, Directeur Vastgoed bij Mooiland: “Vol vertrouwen sluiten wij deze ketensamenwerking voor een periode van maar liefst negen jaar, en niet alleen voor de renovatie maar ook voor onze nieuwbouw. Hiermee kiezen we voor continuïteit. Wij zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze opgave sneller, duurzamer en betaalbaarder kunnen uitvoeren met een hogere klanttevredenheid. Een essentiële stap in het thuis geven aan onze bewoners en andere stakeholders.”

Duurzaam, betaalbaar en circulair
De komende jaren staan woningcorporaties voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. In 2030 moeten alle woningen gemiddeld energielabel A hebben. Mooiland wil daarnaast meer doen op het gebied van circulair bouwen. In de keuze voor samenwerkingspartners heeft Mooiland ook expliciet gekeken naar partners die oog hebben voor bewoners. Mooiland heeft daar de juiste partners bij gevonden.