Royale renovatie

Royale renovatie

Kasteellaan, Boxtel

Groot onderhoud aan dit wooncomplex met 50 appartementen aan de Kasteellaan in Boxtel. In prettige samenwerking maakten we het gebouw en de woningen energiezuiniger, gebruiksvriendelijker en toegankelijker. En het resultaat mag gezien worden: met trots presenteren we het nieuwe Kasteelzicht. 

Geen luchtkastelen

Op basis van heldere afspraken met JOOST konden we deze grondige renovatie in iets meer dan een halfjaar afronden. In die periode bouwden we bepaald geen luchtkastelen: het gebouw en de appartementen zijn er zowel binnen als buiten flink op vooruit gegaan. Eerst zijn het dak en de gevel geïsoleerd. Aansluitend pakten we ook de entree en de algemene ruimtes van het gebouw aan, inclusief de vloeren. 

 

Royale renovatie

Woningen en binnenterrein

Daarna waren de woningen aan de beurt: we realiseerden mechanische ventilatie, installeerden een warmteterugwinsysteem, vernieuwden alle buitendeuren, plaatsten HR++-glas en vervingen we alle verouderde badkamers, toiletten en keukens. Samen met de bewoners hebben we ook het binnenterrein opnieuw ingericht. Mede daardoor is de sfeer rondom het gebouw sterk verbeterd, en dat terwijl het meeste groen pas in het najaar aangeplant kan worden. 

Positieve reacties

De reacties op het resultaat van de werkzaamheden zijn ronduit positief. Zo positief, dat na een enquête onder bewoners is besloten om het wooncomplex een naam te geven die niet alleen past bij de locatie (kasteel Stapelen), maar ook recht doet aan deze rijkelijke upgrade: Kasteelzicht. Om dat te vieren, trakteerden we de bewoners in de lentezon op verse ijsjes. De Bouwmevrouwen maakten er een smakelijke reportage van, met fraaie beelden vanop grote hoogte.

Werkzaamheden

We realiseerden mechanische ventilatie, installeerden een warmteterugwinsysteem, vernieuwden alle buitendeuren, plaatsten HR++-glas en vervingen we alle verouderde badkamers, toiletten en keukens. Samen met de bewoners hebben we ook het binnenterrein opnieuw ingericht.