Zuiniger is ook mooier

Zuiniger is ook mooier

Het Gegraaf, Valkenswaard

Een driedubbele uitdaging: in Het Gegraaf zijn maar liefst 245 woningen tegelijk toe aan vernieuwing en verduurzaming. Wij werken er gedurende twee jaar tijd aan groot onderhoud dat het aanzien van de buurt verandert, de woningen energiezuiniger maakt en bewoners meer comfort oplevert. 

Vlekkeloos verloop

Het groot onderhoud van Het Gegraaf is een omvangrijke operatie die een gedegen voorbereiding verdient. Voor een vlekkeloos verloop werkten we met Woningbelang ruim van tevoren een slim uitvoeringsplan uit. Ook richtten we een klankbordgroep op zodat betrokken bewoners konden meedenken. Vanwege de impact van de werkzaamheden hebben we in goed overleg besloten om te werken met twee uitvoerders in drie heldere werkstromen. 

Zuiniger is ook mooier

Werkstromen op een rij

Eerst vernieuwen we de daken en voorzien we elke woning van een mechanisch ventilatiesysteem. Daarna isoleren we de buitenmuren, reinigen we de gevels en verzorgen we nieuw voegwerk. Om ten slotte alle kozijnen en beglazing te vervangen. Zo maken we alle 245 woningen energiezuiniger, de buurt leefbaarder en het straatbeeld een stuk fraaier.

Een  volledig gerenoveerde modelwoning in de Meidoornlaan geeft een goede indruk van hoe het er in de toekomst uit kan zien. Bewoners kunnen hier gedurende de hele renovatieperiode terecht voor vragen en meer informatie bij onze bewonersbegeleiders. De woning biedt voor hen ook een tijdelijk onderkomen bij (geluids)overlast. 

Communicatie op maat

Behalve persoonlijke begeleiding, verzorgen we gedurende het project meer communicatie op maat: een bewonersboekje met praktische informatie en handige tips, een serie inloopavonden voor bewoners (inclusief informatiefilm) en verschillende nieuwsbrieven (huis-aan-huis en digitaal), zodat iedereen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. 

Zuiniger is ook mooier

Werkzaamheden

  • Nieuwe daken en gevelisolatie
  • Installeren mechanisch ventilatiesysteem
  • Isoleren buitenmuren
  • Reinigen gevels
  • Nieuw voegwerk
  • Vervangen kozijnen en buitendeuren
  • Nieuwe beglazing