Keuringsdienst van Knaapen - Wat is duurzamer: biobased of circulair buitendaks isoleren?

Keuringsdienst van Knaapen - Wat is duurzamer: biobased of circulair buitendaks isoleren?

26-9-2024

Daken isoleren kun je tegenwoordig op veel verschillende manieren en er komen steeds meer oplossingen op de markt, maar hoe werkt dit nou eigenlijk in de praktijk? Wat zijn de voor- en nadelen? In deze derde aflevering van 'De Keuringsdienst van Knaapen' leren we meer over circulaire en Biobased buitendaks oplossingen. 

We nemen jullie mee in onze zoektocht naar duurzame materialen. We hebben niet alle antwoorden - soms is er geen zwart-wit, goed of fout. Maar we geven je een boeiende inkijk in de complexe wereld van duurzame keuzes.
 
Ons onderzoeksteam (met Sandra Zomervrucht, Frank Roos, Anna van den Dijssel, Mark van Logten en Britt Werner) neemt je deze keer mee in de ontwikkelingen op het gebied van buitendaks isoleren. Denk hierbij aan Biobased materialen zoals Isovlas, of Circulaire opties zoals EPS.

We spreken hiervoor met Hugo Smits, Rogier van Mensvoort, Harold van de Ven, Rob Pittens, Marjet Rutten, Theo Huijbers en Mantijn van Leeuwen. Dank voor jullie deelname en het eerlijke gesprek.