Van generatie op generatie: op koers naar een regeneratieve toekomst

Van generatie op generatie: op koers naar een regeneratieve toekomst

24-9-2024

Als oudste familiebedrijf van Brabant hebben we een rijke geschiedenis waar we trots op zijn, maar onze blik is gericht op de toekomst. We stelden onszelf het ambitieuze doel om in 2040 volledig regeneratief te werken. Met een focus op vijf thema’s beloven we toekomstige generaties ons in te zetten voor een duurzamere en meer leefbare planeet.

Van generatie op generatie: op koers naar een regeneratieve toekomst

Herstellende effecten voor mens en milieu
Regeneratief werken is meer dan duurzaam zijn. Het gaat niet alleen om het verminderen van onze negatieve impact, maar ook om het actief bijdragen aan het herstel en de vernieuwing van natuurlijke en sociale systemen. We willen niet alleen behouden wat er is, maar ook een positieve invloed hebben op mens en milieu.

“Regeneratief is voor ons niet alleen een woord; het is een commitment aan toekomstige generaties om de wereld niet alleen minder slecht, maar vooral beter achter te laten.”

Mark van Logten, Directeur Markt & Ontwikkeling Knaapen

Maximale impact
Hoe kunnen we als organisatie de meeste impact maken? Op basis van de vier principes van The Natural Step, hebben we onze strategie ontwikkeld en verdeeld over vijf thema's, elk met specifieke en meetbare doelstellingen voor 2040:

  1. Slim materiaalgebruik
    Overgang naar duurzame materialen en vermindering van afval.
  2. Natuurlijk wonen
    Vergroening van alle plekken waar we actief zijn.
  3. Energiek werken
    We gaan voor CO2-neutraliteit.
  4. Waardevolle wijken
    Verbeteren van de leefbaarheid en betrekken van bewoners bij duurzame initiatieven.
  5. Bewust versterken
    Samenwerken aan de beste resultaten op het gebied van duurzaamheid.

“We gaan ervoor, maar niet zomaar. We willen dat onze inzet maximale impact en het juiste effect heeft. Meetbare doelen voor elk thema waarborgen dat onze acties meetbaar en zichtbaar blijven.”

Mark van Logten, Directeur Markt & Ontwikkeling Knaapen

Duurzame Gangmakers
Om deze thema's succesvol aan te pakken, hebben we een duurzaamheidsteam opgericht, dat is aangevuld met collega's uit alle hoeken van onze organisatie. Als Duurzame Gangmakers zetten zij zich in om onze ambities waar te maken, zowel intern als in samenwerking met onze (keten)partners.

1772

“We zijn ervan overtuigd dat we dankzij de inzet van onze collega's en de samenwerking met partners echt een verschil kunnen maken. Het is nu al geweldig om te zien hoe de bevlogenheid tot innovatie leidt.”

Mark van Logten, Directeur Markt & Ontwikkeling Knaapen

Klaar voor de toekomst
Natuurlijk, er ligt nog veel werk voor ons. Toch zijn we trots op onze plannen en de stappen die we tot nu toe hebben gezet. Wat dit precies inhoudt, lees je in ons plan Duurzaam Knaapen: Klaar voor de toekomst, dat we voor iedereen met interesse in ons duurzaamheidsbeleid op onze website hebben gepubliceerd. 

Duurzaam in beeld
Om onze ambities in één oogopslag duidelijk te maken, hebben we onze duurzaamheidsplannen ook gevisualiseerd in een overzichtsillustratie. 
Download ‘m hier!

Vragen, meer weten? 
Neem vooral contact op. We gaan graag het gesprek aan over hoe we samen kunnen werken aan een betere wereld en wisselen met plezier goede ideeën uit die ons allemaal vooruithelpen.